top of page
  • Writer's pictureMentorea

Hypnoterapia vie uuteen maailmaan

Hypnoterapiaopintoni Mindvalley Certified Hypnotherapist -ohjelmassa valmistuivat vuosi sitten. Valintani lähteä ko. opintoihin on kannattanut ehdottomasti, vaikka en aivan tarkalleen tiennyt aloittaessani, mihin päädyn. Olin jo NLP-opintojeni aikana ja jälkeen alkanut kiinnostua ihmismielen laajasta potentiaalista. Ehkä siitä syystä silmiini osui hypnoterapiaopintojen teksti aina uudelleen. Tässä vaiheessa voin todeta, että nämä opinnot ovat vieneet minut todellakin täysin uuteen maailmaan. Ja mikä parasta,olen kyennyt auttamaan lukuisia asiakkaitani.Koristeellinen ovenkahva
Avaan tästä uuden oven.


Hypnoterapia - mitä se on?


Hypnoterapia on terapiatekniikka, jossa käytetään hypnoosia erilaisten haastetilanteiden, käyttäytymismallien ja oireiden hoitoon.  Hypnoterapeuttiset työkalut edistävät myös henkilökohtaista kasvua ja kehittymistä, ja sillä voi konkreettisesti voi muuttaa ihmisen ajattelumalleja, asenteita ja käyttäytymistä.  Hypnoterapia on täydentävä hoitomuoto, eikä sillä voida korvata diagnosoitujen mielenterveyshaasteiden asiantuntijahoitoa. Toisaalta hypnoterapiasta usein on apua silloin, kun mikään muu hoitomuoto ei enää auta.

Hypnoosi-sana on lähtöisin kreikan kielen sanasta "hypnos", joka tarkoittaa "nukkua". Tosin unessa ihminen ei ole tietoisessa tilassa, mutta hypnoosissa on, eli siinä ei voi tapahtua mitään tahdonvastaista. Itse asiassa kaikki meistä ovat hypnottisessa tilassa päivittäin, esim. silloin kun "ajantaju menee" tai kuvittelemme jonkin mielikuvan, haaveilemme vaikkapa lomamatkasta (positiivinen hallusinaatio).


Alitajunnan valtava voima


Hypnoterapiassa hyödynnetään käytännössä alitajunnan valtavaa voimaa. Käytännössä me emme alitajuntaa juurikaan noteeraa, vaikka se on kaiken toimintamme taustalla. Alitajuntaan on kätkettynä kaikki eletty elämä, kokemukset, oppimiset, toimintatavat, asenteet, ilot, surut, tunnekokemukset, kohtaamiset ja traumat. Alitajunnan kapasiteetti on tietoiseen mieleen nähden miljoonakertainen. Hyvä vertauskuva asiasta on seuraava: kuvittele itsesi valtavan isoon pimeään huoneeseen taskulamppu kädessäsi. Tuo huone on alitajuntasi laajuus ja taskulampun valopiste tietoinen mielesi, joka pystyy fokusoitumaan vain yhteen asiaan kerrallaan pienenä spottina.


Hypnoterapiassa alitajunta otetaan hyötykäyttöön kahdella tapaa. Alitajuntaa hyödyntävässä rentoustilassa voidaan vahingolllisia ajattelu- ja toimintamalleja manipuloida ja muuttaa hypnoterapeutin ohjaamana ja samalla ottaa alitajunnassa piilevä viisaus neuvonantajaksi. Esimerkiksi tupakoinnin lopettamisessa haetaan vahingolliset toimintatavat tarkasteluun ja ne korvataan uudella toimintamallilla (elämä ilman tupakkaa) alitajuisesti, jolloin tuloksena on, että henkilö ei kykene enää ajattelemaankaan tupakointia ilman etovaa tunnetta. Hypnoterapia voi siis toimia jo yhdellä istuntokerralla - niin valtava voima hypnoositilalla on.Suuri sininen ovi.
Oven takana on uusi maailma.


Hypnoterapeutin uralle


Terapiapalveluiden tarve on tänä päivänä huutavan suuri ja lisääntyy koko ajan. Tarve ei suinkaan vähene yleisen maailmantilanteen seurauksena. Palveluiden saatavuus on niukkaa ja resurssit kaikkialla vähäiset. Hypnoterapia voi olla tuloksellinen hoitomuoto monessa tapauksessa, kun inhimilliset haasteet eivät ole vielä kasvaneet liian suuriksi. Tyypillisesti hypnoterapia tuottaa tuloksia erilaisten addiktioiden poistamiseen, fobioiden poistoon, stressin tasaamiseen, ahdistuneisuuden ja unettomuuden hoitoon, itsetunnon vahvistamiseen, haitallisten toimintamallien eliminoimiseen - sovelluskohteita on lukemattomia.


Hypnoterapeutin tutkintovaatimuksena on teoriaopintojen lisäksi ollut käytännön asiakasharjoittelu. Jo muutaman hypnoterapiaistunnon tuloksena asiakkaani saivat helpotusta haasteisiinsa. Olen tyytyväinen ja yllättynyt, miten hypnoterapia on vienyt sekä itseni että asiakkaani aivan uuteen, mielenkiintoiseen maailmaan. Olen innoissani aloittanut hypnoterapeutin uran muun työni ohella ja näin missioni ihmisten auttamisesta saa lisää vahvuutta.


Oletko kiinnostunut hypnoterapian tarjoamista mahdollisuuksista omaan tilanteeseesi?

Ota rohkeasti yhteyttä - aloituskeskustelu on veloitukseton, eikä velvoita sinua mihinkään. Terapiaistunnot toimivat täysin etätoteutuksena.


Terapia Mentorea / Terapeutti Maija Aurea

6 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page