top of page

ITSETUNTEMUS

Itsetuntemus on identiteetin, yksilönä toimimisen ja kehittymisen lähtökohta. Henkilön, joka ei tunne itseään, on vaikea laatia tavoitteita ja suunnitelmia tai tehdä hyvä valintoja, koska hän ei tiedä, mitä haluaa ja mikä on hänelle parhaaksi. Tavoitteellisuus on kuitenkin tuiki tärkeää polullamme.

 

Usein heikko itsetuntemus vaatii yksilöä tukeutumaan liikaa muiden näkemyksiin. Muiden näkemyksiä kannattaa hyödyntää palautetta pyytämällä ja yhdistämällä palaute omiin havaintoihin itsestä. Sitä kautta itsetuntemus lisääntyy ja taito tehdä valintoja ja päätöksiä, jotka ovat itselle parhaita, kasvaa.

Heikko itsetuntemus

Itsetuntemukseen liittyy monia muitakin kriittisiä teemoja, kuten itsetunto, itseluottamus, itsekuri ja  itsereflektio. Elämässä on huomattavasti helpompaa, kun em. alueet ovat vahvoilla. Hyvä itsetunto kannattelee riittävästi myös elämän vaikeissa tilanteissa ja vaikkapa kritiikin kohdatessa. Itseluottamusta tarvitaan päivittäin arjen haasteissa. Riittävä itsekuri luo pohjan tavoitteille ja niiden toteuttamiselle. Itsereflektio auttaa oppimaan ja kehittymään.

Tuntuuko sinusta, että voisit hyötyä paremmasta itsetuntemuksesta?

Sitä voi opetella tuloksellisesti NLP-tekniikoilla, ja hyöty

konkretisoituu hyvinkin nopeasti.

Varaa aika ilmaiseen kartoituskeskusteluun, niin kerron lisää.

bottom of page