top of page
  • Writer's pictureMentorea

Kasvu ratkaisee!

Päivitetty: 18. toukok. 2022

kehittymisen tie ei ole helppoKuinka moni meistä onkaan todennut, että ei nyt ole motivaatiota, tai että ei jaksa? Kuitenkin meissä on sisäänrakennettu tarve kasvaa ja kehittyä. Näin keväällä tuo tarve konkretisoituu erityisesti, kun luonto herää eloon. Mielessä käy kysymyksiä siitä, mitä olenkaan saanut aikaan kuluneena kautena, olenko oppinut mitään, olenko kehittynyt, mikä on muuttunut - mielellään paremmaksi? Kehittymisen tie ei ole helppo, jos kehittymiseen ei ole konkreettista tavoitetta. Toisaalta me kehitymme ja kasvamme väistämättä ainakin elämän koulussa, myös tiedostamattamme.


Vaatimuksia kehittymiselle on kosolti. Meidän tulee kehittyä työssämme, kollegoina, esihenkilöinä, yhteistyökumppaneina.....puhumattakaan, mitä kehittymispaineita muut ihmissuhteet asettavat. Kukaan ei toivo olevansa taantuva henkilö. Koemme suorituspaineita, kun näemme lähi-ihmisten etenevän kasvu-urallaan ripeästi, oppivan työssä, harrastuksissa, verkostoissa.


Tarkista oma suuntasi


Asia yksinkertaistuu, kun pystymme hahmottamaan tulevaisuuteen joitakin tavoitteita. Mikä olisi konkreettinen osaamistavoite työssä, mitä haluaisit oppia? Etenkin pysyäksesi ajan tasalla tai kasvattaaksesi osaamistasi, jotta voit menestyksellä hoitaa työtehtäväsi. Tähän tarvitset esihenkilösi tukea ja tuntea työnantajasi tavoitteet, muuten et voi löytää yhdenmukaista suuntaa.

Henkilökohtaisessa elämässä olisi todella tarpeen olla perillä tavoitteistaan. Liittyvätkö ne perhe-elämään, parisuhteeseen tai oman minän vahvistamiseen yleensä? Ei ole mahdotonta laatia tavoitteita myös tällä saralla, kunhan vain löytää asiaan keskustelukumppanin tai sparraajaan. Meistä jokainen hyötyisi henkilökohtaisesta mentorista tai coachista.

Mitä sinä ajattelet kasvusta?

Onko kasvu ja kehittyminen mielestäsi helppoa vai haasteellista? Voit miettiä, mitä kaikkea olet jo aiemmin elämässäsi saavuttanut henkilökohtaisen kasvun ja kehittymisen ansiosta. Kasvua tapahtuu erityisesti haasteellisten kokemusten kautta - kun on pakko. Voidakseen todeta konkreettiset muutokset, asiaan on kerryttävä etäisyyttä. Voit varmasti havaita taustassasi lukuisia kasvun paikkoja ja pohtia, mitä ne ovat sinulle opettaneet. Eikä pelkästään keväisin, vaan kaikkina vuodenaikoina.

Ota yhteyttä, jos koet hyötyväsi kehittymisen ja kasvun tukihenkilöstä.


16 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page